Etusivu      Lisäkkeet, Laatikot ja Padat
Tulosta tämä sivuLisää suosikkeihin

Kauralisäke neljälle:

 

3 dl kaurasuurimoita

n. 8 dl vettä

puolikas luomu kasvisliemikuutio

Kiehauta vesi ja liuota puolikas kasvisliemikuutio veteen. Lisää kaurasuurimot ja anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoittaen n. 25 minuutin ajan. Seos on kypsää kun vesi on imeytynyt suurimoihin.

 
Kanaa kaurasuurimoilla:

 

4 kpl marinoituja broilerin rintapaloja

3 dl kaurasuurimoita

5 dl vettä
 
Ripottele kaurasuurimot voidellun uunivuoan pohjalle tasaisesti. Lisää vesi ja nosta broilerin rintapalat kaurasuurimoiden päälle. Paista 200 °C:ssa uunin alatasolla 1.1,5 h kunnes broileri on kypsää ja vesi imeytynyt suurimoihin. Tarjoa tuoreen salaatin kera.
 
 

Kaurapata:

300 g suikaloitua sian- tai broilerinlihaa

sipuli

1 luomu liemikuutio

n. 8 dl vettä

2,5 dl kaurasuurimoita

250 g pakastevihanneksia

Ruskista sian- tai broilerinliha pannulla ja kuullota pilkottu sipuli. Lisää vesi ja liuota liemikuutio seokseen. Lisää joukkoon kaurasuurimot ja anna seoksen kiehua hiljalleen kypsäksi n. 30 minuutin ajan. Lisää pakastevihannekset kypsentämisen loppuvaiheessa.

 

Kaalilaatikko:

 

1 kg keräkaalia

400 g jauhelihaa

1 sipuli

1 l vettä

1 luomu liemikuutio

1,5 dl ohrasuurimoita

1 tl suolaa

1 tl meiramia

0,5 tl mustapippuria

2 rkl siirappia  

Ruskista jauheliha ja kuullota pilkottu sipuli paistinpannussa. Kiehauta vesi kattilassa ja liuota liemikuutio veteen. Lisää joukkoon suikaloitu kaali sekä ohrasuurimot ja keitä seosta n. 15 min. ajan kunnes kaali pehmenee. Lisää suola, meirami, mustapippuri, ruskistettu jauheliha ja sipuli kaalin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunivuokaan ja valuta siirappi ohuena nauhana tasaisesti vuoan pinnalle. Paista 200 °C:ssa uunin alatasolla 1-1,5 tuntia, lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa puolukkahillon kanssa.
 

Ohratto:

300 g jauhelihaa

1 sipuli

6-8 dl vettä

1 luomu liemikuutio

2 dl rikottuja ohrasuurimoita

0,5 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1 paprika ja 2 porkkanaa TAI 250 g pakastevihanneksia 

Ruskista jauheliha ja kuullota pilkottu sipuli paistokasarissa. Lisää vesi ja liuota liemikuutio veteen. Pilko paprika ja porkkanat pieniksi paloiksi ja lisää ohrasuurimoiden ja mausteiden kanssa kasariin. Anna kiehua hiljalleen n. 20-30 minuutin ajan kypsäksi. Jos käytät pakastevihanneksia, lisää ne vasta kypsymisen loppuvaiheessa seokseen.
 

Ohralisäke neljälle:

 

1 l vettä

1 luomu liemikuutio

3 dl kokonaisia ohrasuurimoita tai 2,5 dl rikottuja ohrasuurimoita

 

Kiehauta vesi ja liuota liemikuutio veden joukkoon. Lisää ohrasuurimot ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä n. 30-45 minuutin ajan kypsäksi. Voit lisätä joukkoon myös pilkottuja kasviksia tai pakastevihanneksia. Lisää silloin myös käytetyn veden määrää 1-2 dl:llä. Tarjoa lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

 

 

 
Riihikosken Vehnämylly Oy.  Myllykuja 6, 21870 Riihikoski