Etusivu      Puurot
Tulosta tämä sivuLisää suosikkeihin

Kaurahiutalepuuro:

1 litra maitoa (tai vettä)

3,5-4 dl kaurahiutaleita

0,5 tl suolaa

Kiehauta maito ja lisää hiutaleet koko ajan sekoittaen. Hauduta kypsäksi n. 10-15 minuuttia. Maku paranee hauduttamalla. Mausta suolalla.

Omenakaurapuuro:

Lisää kaurahiutalepuuroon kaksi keskikokoista raastettua omenaa hauduttamisen loppuvaiheessa. Mausta puuro halutessasi suolalla.
Hiutalepuuro neljälle:

1 l maitoa (tai vettä)

3,5-4 dl speltti-, spelttikaura-, taineljänviljan hiutaleita

0,5-1 tl suolaa

Kiehauta maito tai vesi. Lisäähiutaleet koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.Maku paranee hauduttamalla. Mausta suolalla.
Ohrahiutalepuuro:

1 l maitoa

3-3,5 dl ohrahiutaleita

0,5 tl suolaa

Kiehauta maito. Lisää hiutaleet koko ajan sekoittaen. Hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä n. 10-15 min ajan. Maku paranee hauduttamalla. Mausta suolalla.

Banaaniohrapuuro mikrossa:

3 dl maitoa

1 dl ohrahiutaleita

1 banaani

ripaus suolaa

Mittaa hiutaleet ja maito mikronkestävään syvään lautaseen tai pieneen kulhoon. Lämmitä mikroaaltouunin täydellä teholla(800W) 2-2,5 minuuttia välillä puuroa sekoittaen kunnes neste on imeytynyt hiutaleisiin. Lisää kypsän puuron joukkoon soseutettu banaani ja mausta halutessa suolalla.

Ruishiutalepuuro (neljälle):

1 l maitoa (tai vettä)

4 dl ruishiutaleita

0,5-1 tl suolaa

Kiehauta maito tai vesi ja lisää ruishiutaleet koko ajan sekoittaen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä n.15-20 min ajan. Maku paranee hauduttamalla. Mausta suolalla.

Puolukkapuuro:

1 l valmista puolukkamehua

4 dl ruishiutaleita

Kiehauta puolukkamehu ja lisää ruishiutaleet sekoittaen joukkoon. Anna hautua n. 15 min ajan. Kokeile myös karpalo- tai herukkamehua.

Rasmuksen ruismarjapuuro:

1 l vettä

3 dl puolukoita

1 dl sokeria

n. 3 dl ruisjauhoja

ripaus suolaa

Soseuta puolukat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi, soseutetut puolukat, sokeri ja suola. Vispilöi ruisjauhot kiehuvaan seokseen ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 45-60 minuuttia.

         
Vatkattu marjapuuro:

1 l vettä

4 dl puolukoita (tai herukoita)

1,5 dl sokeria

2 dl mannasuurimoita

Soseuta marjat ja keitä marjasosetta vedessä noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja ripottele mannasuurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta puuroa välillä sekoittaen n. 20 minuutin ajan. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi. Tarjoa maidon kera. Vinkki: suurusta löysä puuro vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla.

Graham-mustikkapuuro:

1 l vettä

0,5 tl suolaa

2,5 dl grahamjauhoja

200-250 g mustikoita

1 dl sokeria

Vispilöi kiehuvan veden joukkoon suola sekä grahamjauhot. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 15minuuttia. Lisää mustikat ja mausta sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Nauti kylmän maidon kanssa.

Manna- ja Spelttimannapuuro:

1 l maitoa

1,5 dl manna- tai spelttimannasuurimoita

0,5 tl suolaa

Kiehauta maito. Lisää suurimot sekoittaen joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20 minuuttia. Mausta suolalla.

Vinkki: lusikoi osa lämpimästä mannapuurosta pieniin kuppeihin ja jäähdytä jääkaapissa. Kumoa jäähtyneet mannapuurokeot lautaselle ja tarjoa hillon tai soseutettujen mansikoiden kera.
 

Suklaamannapuuro:

1 l maitoa

150 g tummaa suklaata paloina TAI 0,5 dltummaa sokeroitua luomukaakaojauhetta

1,5 dl mannasuurimoita

0,5 dl sokeria

Kuumenna maito. Lisää suklaapalat tai sihtaa kaakaojauhe maitoon ja lisää mannasuurimot sekoittaen. Hauduta kypsäksi n. 20minuuttia. Mausta sokerilla.

Perunaohrapuuro:

0,5 kg kuorittuja perunoita

1,5 l maitoa

3 dl ohrajauhoja

1 tl suolaa

Keitä kuoritut perunat vähässä vedessä kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat. Perunoiden keitinveden voi myös käyttää puuron nesteenä, mutta vähennä sitten vastaavasti käytetyn maidonmäärää. Lisää perunasurvoksen joukkoon maito ja anna kiehahtaa. Lisää ohrajauhot voimakkaasti vatkaten joukkoon. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 30 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla.

Ohrapuuro:

1,5 l vettä

3 dl ohrajauhoja

1 tl suolaa

Kiehauta vesi. Lisää ohrajauhot voimakkaasti vatkaten joukkoon. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n.30 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa mustikoiden tai muiden marjojen kanssa.

Riihikosken Vehnämylly Oy.  Myllykuja 6, 21870 Riihikoski