Etusivu      Suolaiset Herkut
Tulosta tämä sivuLisää suosikkeihin

Kinkkukätköt:

 

5 dl sämpyläjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

100 g sulatettua margariinia

1,5 dl vettä

 

Täyte:

1 prk valkosipulituorejuustoa

150 g palvikinkkusuikaleita

puolikas paprika

 

Päälle:

juustoraastetta

 

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini ja vesi ja sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla n. 30*60 cm ohueksi levyksi. Levitä tuorejuusto levylle tasaisesti ja ripottele päälle pieniksi pilkotut paprikan ja palvikinkun palaset. Kääri taikina pitkältä sivulta rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperille. Voitele kinkkukierteet vedellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 °C uunin keskitasolla n. 15 min. Tarjoa lämpimänä.
 

Juustopalat:

 

150 g margariinia

5 dl juustoraastetta (emmental)

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl valkosipulijauhetta

1 dl kermaa

3,5 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 luomumuna

Unikonsiemeniä, mantelirouhetta, seesaminsiemeniä ja karkeaa suolaa

 

Sekoita kulhossa pehmeä rasva, juustoraaste ja mausteet. Sekoita leivinjauhe grahamjauhoihin ja lisää kerman kanssa taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi seokseksi ja laita tekeytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Kauli taikina noin 3 mm levyksi ja ota haluamallasi muotilla paloja. Voitele munalla ja ripottele päälle siemeniä, mantelirouhetta tai suolaa. Paista 225 °C:ssa n. 10 minuuttia.

Juustotäytemuffinit:

2 dl neljänviljan hiutaleita

3 dl hiivaleipäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 tl paprikamaustetta

100 g emmental juustoraastetta

100 g kypsää kinkkua tai broileria

2 luomumunaa

2,5 dl maitoa

0,5 dl öljyä

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste ja paloiteltu kinkku tai broileri. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja öljy ja yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 °C:ssa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kinkkupiirakka:

 

Pohja:

100 g huoneenlämpöistä margariinia

0,5 tl suolaa

2 dl ruisjauhoa

0,5 dl juustoraastetta

0,5 dl vettä

 

Täyte:

200 g saunapalvikinkkua

1 luomupaprika

1 sipuli kuullotettuna

2 luomumunaa

2 dl maitoa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippurirouhetta

 

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja painele seos voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle jauhotetulla kädellä. Kuullota pilkottu sipuli. Levitä pohjan päälle tasaisesti sipuli, pilkottu paprika ja suikaloitu kinkku. Sekoita keskenään munat, maito sekä mausteet ja kaada täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 200 °C:ssa n. 30 minuuttia.

 

 

Lohimuffinit:

 

1 dl ruisleseitä

2 dl grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 tl valkosipulijauhetta

100 g emmental raastetta

100 g kypsää kirjolohta

2 luomumunaa

1 prk kermaviiliä

0,5 dl öljyä

 

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste sekä kypsä ja ruodoton kirjolohi paloina. Sekoita toisessa kulhossa munat, kermaviili ja öljy ja yhdistä seokset tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 200 °C:ssa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

 

Pizza:

 

Pohja kahteen pizzaan:

2 dl vettä

25 g tuorehiivaa

0,5 tl suolaa

n. 5 dl hiivaleipäjauhoja

2 rkl öljyä

(1 tl valkosipulijauhetta)

 

Täytteet yhteen pizzaan:

Tonnikala-pepperonipizza:

150 g säilyketonnikalapaloja

30 g ohuita pepperonisiivuja

puolikas raaka punasipuli

200 g juustoraastetta

 

 

Jauhelihapizza:

250 g paistettua  jauhelihaa

(mausta haluamallasi tavalla)

1 keskikokoinen kuullotettu sipuli

puolikas paprika paloina

2-3 tomaattia siivuina

200 g juustoraastetta

 

 

Kinkku/kana-homejuustopizza:

200-250 g suikaloitua palvikinkkua tai kypsiä kanapaloja

100 g ananaspaloja

30 g sinihomejuustoa muruina

150 g juustoraastetta

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, (halutessa valkosipulijauhe), hiivaleipäjauhot sekä lopuksi öljy hyvin alustaen. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Vaivaa taikina hyvin jauhotetulla alustalla ja kauli taikinasta kaksi ohutta ja pyöreää taikinapohjaa leivinpaperin päällä. Kostutettu talouspaperinpala leivinpaperin alla estää sen liikkumisen. Levitä pohjan päälle n.60g tomaattisosetta (pyreetä) ja muut täytteet, juustoraaste päällimmäiseksi. Paista 225 °C:ssa uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.

 
 
Riihikosken Vehnämylly Oy.  Myllykuja 6, 21870 Riihikoski